Nieuws: Koffer vol met wijnverhalen!

Ga je mee? Dan gaan we samen op wijnreis! Elke keer een andere bestemming, maar we nemen altijd een koffer vol met wijn en wijnverhalen mee.

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Sandra Kokx, ben 42 en woon in het mooie Brabantse Eersel samen met mijn gezin, een mini wijngaard in de tuin, ontelbaar veel wijnboeken in de kast én een vinologendiploma aan de muur. Oftewel, ik ben een wijngek. In 2013 heb ik deze wijngekte omgezet in een eigen bedrijf onder de naam Vinolijf. Lees: Als ik nu een glas wijn drinkt vraagt mijn dochter of ik aan het werk ben. ‘Tuurlijk schat!’ zeg ik dan altijd.

De naam Vinolijf komt als een samenvatting van vino-olijf-lijf. Goede wijn en goed eten is namelijk het goede leven. Daar is meteen mijn missie uit geboren: Vanuit deze gedachte ga ik al jaren vol enthousiasme op pad om mensen te leren hoe je wijn proeft en nog meer geniet van deze godendrank. Ik verkondig het wijngeloof zeg ik wel eens.

Wat deze wijn-jehova zoal doet? Ik geef wijnproeverijen aan huis, cursussen en workshops over wijn, ik verkoop wijn, ben in te huren als vinoloog voor evenementen en bedrijven én sinds vandaag… schrijf ik over wijn!

Waarom? Aangezien ik nu geen live wijnproeverijen kan geven of evenementen kan voorzien van wijnverhalen, heb ik besloten om mijn de wijnverhalen dan maar op papier te zetten! Want ook al zitten we nu in bijzondere tijden, het is des te belangrijker om enthousiasme en passie te blijven delen met elkaar. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan!

Deze blog zal gaan voornamelijk gaan over wijn in al zijn glorie: leuke wijnweetjes, maar ook verhalen van de vele gemaakte wijnreizen en ontmoetingen met gepassioneerde wijnboeren. Niet te vergeten mijn grote passie wijn en spijs. Want eten en drinken verbindt is mijn mening.

Oftewel, ongeveer eens per maand deel ik hier graag een stukje uit mijn koffer vol met wijnverhalen.

En: heb je wijnvragen waar je altijd al een antwoord op wilde hebben? Stuur deze gerust naar info@vinolijf.nl en ik geef je graag antwoord in een van mijn volgende blogs!

Meer lezen en meekijken in mijn wijnwereld? Volg me dan op facebook en instagram of geef je op voor de nieuwsbrief!

Graag tot ziens in het nieuwe jaar en voor nu, blijf gezond!

Sandra, Vinolijf