In gesprek met Henriet Kookt over onze Le Marche wijnspijs avond

Alles begint met passie!! Ook ons idee voor de Le Marche wijnspijs avond van 9 oktober. Lees hieronder hoe!

Al onze wijnspijs dates beginnen altijd met passie… Henriet is dit jaar (wederom) naar Le Marche geweest:

‘’Op vakantie gaan is voor mij vooral ook veel nieuwe inspiratie opdoen voor in de keuken. Dit jaar zijn we eerst een week in Piemonte geweest en daarna een week in Le Marche. En oh wat hebben we weer heerlijk gegeten, wij verbazen ons nog iedere keer hoe de Italianen met een paar ingrediënten iets geweldigs op je bord kunnen toveren. Zelfs bij een eenvoudige strandtent met plastic stoeltjes krijg je soms een pasta gereserveerd waar ik zo gelukkig van word; zo lekker! Ik neem daarom ook altijd een notitieblokje mee zodat ik meteen dingen kan opschrijven die ik zeker zelf eens wil uitproberen. De kok wordt er regelmatig bij geroepen en meestal delen ze graag hun recept. Zodra we thuis zijn, wil ik dan het liefst meteen aan de slag en degene waar ik dan heerlijk mee kan brainstormen is Sandra van Vinolijf. Want bij heerlijk eten past natuurlijk ook heel goed een lekker glas wijn en daar weet Sandra dan weer alles van! Dus organiseren wij 9 oktober weer een wijn-spijs avond met deze keer als thema de geweldige regio: Le Marche. Ben jij ook dol op de Italiaanse keuken en hou je van een lekker glas wijn schrijf je dan snel in! Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in, toch Sandra?’’

En Sandra doet er nog een Le Marche schepje bovenop:

‘’Nou Henriet, als jij over Le Marche begint dan gaan je ogen helemaal stralen! En dan kan ik niet anders dan blij worden van je verhalen over spontane kooksessies voor mede reizigers, recepten en je passie!

Ik heb eens even gekeken waar je afgelopen zomer zat in Le Marche en laat dat nou toevallig maar een klein uurtje van Azienda Agricola Roberto Lucarelli vandaan zijn! Nu is het mijn beurt om te stuiteren… wist je dat deze wijnboer volledig biologisch werkt, een Nederlandse vrouw heeft waar hij een top spumante voor gemaakt heeft én dat hij topwijnen maakt in het hart van deze prachtige wijn streek? Ooit gehoord van het druivenras Bianchello?’’

En zo was de ochtend alweer voorbij, waren we allebei bijna te laat voor onze volgende afspraak en is er een heerlijke wijnspijs avond geboren! Dat was weer een optelsom voor een prachtige authentieke avond vol mooie gerechten en unieke wijnen van inheemse druiven. We leggen je meteen uit hoe je wijn proeft, hoe je wijn en spijs het beste combineert en met alle verhalen krijg je ook nog een tas vol tips voor een vakantie naar Le Marche.

Ga je mee? Geef je dan op voor onze unieke en volledig verzorgde wijnspijs avond  Le Marche op zaterdag 9 oktober. Alle details vind je op www.vinolijf.nl of als je nog vragen hebt stel ze gerust!

Ciao

Henriet & Sandra

Meer weten over Henriet? Volg Henriet Kookt op fb of insta of check haar mooie site: www.henrietkookt.nl