Aangenaam, mijn naam is Sandra Kokx en ik vind het zó leuk om over wijn te vertellen, dat ik graag mijn wijn enthousiasme wil delen met anderen door het geven van cursussen en proeverijen.

Sinds 2009 ben ik actief bezig met leren en proeven van wijnen; mijn wijn passie ligt vooral bij het zoeken naar het juiste glas wijn voor het juiste moment of de perfecte combinatie bij de maaltijd. Hieruit is ook de naam Vinolijf ontstaan. Want goede wijn (vin) en een mooie maaltijd (olijf) is het goede leven (lijf). Opgeteld: Vinolijf dus!

Opleiding:
Omdat ik van mening ben dat je over een dynamisch product als wijn nooit uitgeleerd raakt, ben ik na mijn Wijnbrevet en Wine2Move diploma in 2016 gestart met de Vinologenopleiding, waar ik in 2017 geslaagd ben als Register Vinoloog van de Wijnacademie.

Tevens heb ik in 2015 een cursus wijnbouw gevolgd om me te verdiepen in de kunst van wijnbouw en vinificatie. Want wijn heeft al een hele weg bewandeld voordat het in ons glas belandt. Na het volgen van deze cursus, hebben we een kleinschalige wijngaard in Eersel aangeplant. Hier hopen we van de druiven rassen Johanitter en Solaris binnen enkele jaren een mooie Brabantse witte wijn te maken. Deze eigen wijngaard is een erg leerzame ervaring die tot nu toe al oneindig veel respect voor alle wijnboeren ter wereld heeft opgeleverd!

Naast deze opleidingen en het zelf bezig zijn in de wijngaard bezoek ik jaarlijks meerdere wijngebieden en vele proeverijen en beurzen om bij te blijven van alle ontwikkelingen en trends op wijngebied.

Samengevat: Ik zit vol met enthousiaste en leerzame wijnervaringen die ik erg graag met jullie wil delen! Hopelijk zie ik je op een van de proeverijen of cursussen, want wijn is spannend, wijn boeit, wijn leeft en is altijd in beweging!