Scroll naar beneden voor meer workshops

Kook & Wijn Lunch workshop –  vrijdag 12 november, 19 november 10.45 – 14.00

Een kookworkshop, wijnworkshop én lunch ineen, hoe uniek is dat!

Deze nieuwe workshop combineert het creëren van pure Italiaanse recepten met het kiezen van de juiste wijnen. Als kers op de taart eet je zelf je heerlijk gemaakte lunch en ga je na afloop vol culinaire ideeën aan het weekend beginnen!

Hoe verloopt deze unieke lunch workshop?

Om in de juiste ontspannen sfeer te beginnen starten we met een heerlijk kopje cappuccino met Italiaanse nougat zodat we vol energie onder de enthousiaste vleugels van Henriet Kookt een Italiaanse lunch kunnen maken. Deze 2 gangen lunch bestaat uit een groenten voorgerecht en een pasta hoofdgerecht. Bij elke gang serveert Sandra van Vinolijf een passende wijn en geeft daarbij meteen een introductie in het proeven van wijn en het combineren van wijn en spijs.

Na afloop van de lunch krijg je uiteraard de recepten mee naar huis. De nadruk ligt deze workshop op het maken van pure recepten met verse kwaliteitsproducten en op smaak en beleving.

Over Henriet: Zij heeft het culinaire in het bloed zitten: haar hart gaat sneller kloppen als ze in Italië bij haar familie op bezoek is en op zoek gaat naar nieuwe gerechten. Koken is haar grote passie en als ze niet bij een kookworkshop, demonstratie of op culinaire reis is, doet ze ideeën op uit kookboeken en tijdschriften om vervolgens verse pure ingrediënten te kopen en aan de slag te gaan! Hoe dat smaakt? Deliziosa! Oftewel: Dat kunnen we niet uitleggen, dus kom het vooral ervaren tijdens deze kook en wijn lunch workshop!

Over Sandra: Zij vindt het zó leuk om over wijn te vertellen, dat ze graag haar enthousiasme wil delen met anderen door het geven van cursussen en proeverijen. Haar passie ligt vooral bij het zoeken naar het juiste glas wijn voor het juiste moment of de perfecte combinatie bij de maaltijd. Hieruit komt ook de naam Vinolijf: Want goede wijn (vin) en een mooie maaltijd (olijf) is het goede leven (lijf).

Naast het behalen van het diploma als Register Vinoloog heeft ze een eigen wijngaard in Eersel en is altijd bezig om nóg meer over wijn te leren via vele wijnreizen, beurzen en proeverijen. Haar motto: wijn is spannend, wijn boeit, wijn leeft en is altijd in beweging!

Kosten: €49,00 per persoon all-in.

Dit is inclusief:

  • Cappuccino met Italiaanse nougat bij ontvangst
  • 2 gangen lunch, zelf bereid tijdens de workshop
  • 2 glazen wijn, recepten en wijndocumentatie, tafelwater

Extra info: De workshop duurt van 10.45 – 14.00 uur, Locatie Hint 23 te Eersel, De workshop gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen en wordt gehouden volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Deze workshop reserveren? Aanmelden gaat via een mail naar info@vinolijf.nl


Kook & Wijn Diner workshop Le Marche –  zaterdag 11 december 18.30 – 22.30

Een kookworkshop, wijnworkshop én diner in één!

Deze nieuwe workshop combineert het creëren van pure Italiaanse recepten met het kiezen van de juiste wijnen. Als kers op de taart eet je zelf je heerlijk gemaakte diner!

Hoe verloopt deze unieke diner workshop?

Samen met Henriet Borgers van Henriet Kookt organiseer ik deze ongedwongen wijnspijs avonden. Met deze keer als thema: Le Marche. We starten bij aanvang met een heerlijk glas mousserende wijn om te proosten op een mooie avond, waarna we samen aan de slag gaan om gerechten voor te bereiden voor een heerlijk drie gangen diner. Zodra de voorbereidingen klaar zijn, gaan jullie gezellig aan de mooi gedekte tafel en worden de gerechten door Henriet geserveerd. Ik heb voor bij de gerechten een aantal top wijnen uitgezocht en geef daarbij een introductie in het proeven van wijnen en het combineren van wijn en spijs.

Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan, ben je dol op de Italiaanse keuken én wijnen? Schrijf je dan snel in.

Na afloop van het diner krijg je uiteraard de recepten mee naar huis. De nadruk ligt deze workshop op het maken van pure recepten met verse kwaliteitsproducten en op smaak en beleving.

Kosten: €69,00 per persoon all-in.

Dit is inclusief:

  • Glas mousserende wijn bij binnenkomst
  • 3 gangen diner, zelf bereid tijdens de workshop
  • 3 glazen wijn, recepten en wijndocumentatie, tafelwater
  • Kopje verse koffie na 

Extra info: De workshop duurt van 18.30 -22.30 uur, Locatie Hint 23 te Eersel, De workshop gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen en wordt gehouden volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Deze workshop reserveren? Aanmelden gaat via een mail naar info@vinolijf.nl

Buon Giorno!