Kook & Wijn Lunch workshop –  vrijdag 10 september 10.45 – 13.00

Een kookworkshop, wijnworkshop én lunch ineen, hoe uniek is dat!

Deze nieuwe workshop combineert het creëren van pure Italiaanse recepten met het kiezen van de juiste wijnen. Als kers op de taart eet je zelf je heerlijk gemaakte lunch en ga je na afloop vol culinaire ideeën aan het weekend beginnen!

Hoe verloopt deze unieke lunch workshop?

Om in de juiste ontspannen sfeer te beginnen starten we met een heerlijk kopje cappuccino met verse nougat zodat we vol energie onder de enthousiaste vleugels van Henriet Kookt een Italiaanse lunch kunnen maken. Deze 2 gangen lunch bestaat uit een groenten voorgerecht en een pasta hoofdgerecht. Bij elke gang serveert Sandra van Vinolijf een passende wijn en geeft daarbij meteen een introductie in het proeven van wijn en het combineren van wijn en spijs.

Na afloop van de lunch krijg je uiteraard de recepten mee naar huis. De nadruk ligt deze workshop op het maken van pure recepten met verse kwaliteitsproducten en op smaak en beleving.

Over Henriet: Zij heeft het culinaire in het bloed zitten: haar hart gaat sneller kloppen als ze in Italië bij haar familie op bezoek is en op zoek gaat naar nieuwe gerechten. Koken is haar grote passie en als ze niet bij een kookworkshop, demonstratie of op culinaire reis is, doet ze ideeën op uit kookboeken en tijdschriften om vervolgens verse pure ingrediënten te kopen en aan de slag te gaan! Hoe dat smaakt? Deliziosa! Oftewel: Dat kunnen we niet uitleggen, dus kom het vooral ervaren tijdens deze kook en wijn lunch workshop!

Over Sandra: Zij vindt het zó leuk om over wijn te vertellen, dat ze graag haar enthousiasme wil delen met anderen door het geven van cursussen en proeverijen. Haar passie ligt vooral bij het zoeken naar het juiste glas wijn voor het juiste moment of de perfecte combinatie bij de maaltijd. Hieruit komt ook de naam Vinolijf: Want goede wijn (vin) en een mooie maaltijd (olijf) is het goede leven (lijf).

Naast het behalen van het diploma als Register Vinoloog heeft ze een eigen wijngaard in Eersel en is altijd bezig om nóg meer over wijn te leren via vele wijnreizen, beurzen en proeverijen. Haar motto: wijn is spannend, wijn boeit, wijn leeft en is altijd in beweging!

Kosten: €49,00 per persoon all-in.

Dit is inclusief:

  • Cappuccino met verse nougat bij ontvangst
  • 2 gangen lunch, zelf bereid tijdens de workshop
  • 2 glazen wijn, recepten en wijndocumentatie, tafelwater

Extra info: De workshop duurt van 10.45 – 13.00 uur, Locatie Hint 23 te Eersel, De workshop gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen en wordt gehouden volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Deze workshop reserveren? Aanmelden gaat via een mail naar info@vinolijf.nl

Henriet Kookt

Wijn & Spijs workshop Le Marche  – zaterdag 9 oktober 19.30 – 23.00

Wat is het verhaal achter de lokale keuken van Le Marche en hoe combineren deze perfect met de wijnen uit de streek?


Die vraag gaan we vanavond samen beantwoorden! We gaan op ‘wijn-spijs-reis’ en ervaren meteen de prachtige authentieke keuken van Le Marche. De nadruk ligt deze avond op de combinatie van mooie kwaliteitswijnen met pure verse producten.

Over Henriet: Zij heeft het culinaire in het bloed zitten: haar hart gaat sneller kloppen als ze in Italië bij haar familie op bezoek is en op zoek gaat naar nieuwe gerechten. Koken is haar grote passie en als ze niet bij een kookworkshop, demonstratie of op culinaire reis is, doet ze ideeën op uit kookboeken en tijdschriften om vervolgens verse pure ingrediënten te kopen en aan de slag te gaan! Hoe dat smaakt? Deliziosa! Oftewel: Dat kunnen we niet uitleggen, dus kom het vooral ervaren tijdens de wijnspijs workshop!

Over Sandra: Zij vindt het zó leuk om over wijn te vertellen, dat ze graag haar enthousiasme wil delen met anderen door het geven van cursussen en proeverijen. Haar passie ligt vooral bij het zoeken naar het juiste glas wijn voor het juiste moment of de perfecte combinatie bij de maaltijd. Hieruit komt ook de naam Vinolijf: Want goede wijn (vin) en een mooie maaltijd (olijf) is het goede leven (lijf). Naast het behalen van het diploma als Register Vinoloog heeft ze een eigen wijngaard in Eersel en is altijd bezig om nóg meer over wijn te leren via vele wijnreizen, beurzen en proeverijen. Haar motto: wijn is spannend, wijn boeit, wijn leeft en is altijd in beweging!

Hoe verloopt deze exclusieve avond?
We gaan voor één avond samen naar Le Marche! Uiteraard krijg je alle ins en outs van wijn uit Le Marche en zie én proef je het werk van de wijnboeren aldaar. Aan de hand van een stukje theorie over smaak en smaakfactoren kunnen we samen door te proeven aan de slag om per gerecht te bepalen welke combinaties voor jou goed zijn en waarom? Oftewel een leuke leerzame en interactieve wijnspijs avond begeleid door een heerlijk vers bereid diner van Henriet Kookt!

Kosten: €85,00 per persoon all-in.

Dit is inclusief:

  • Volledig verzorgd diner, bestaande uit een amuse, 3 gangen en koffie na.
  • 7 te proeven kwaliteitswijnen, tafelwater en documentatie horende bij de wijnspijs workshop.

Extra info: De avond duurt van 19.30 – 23.00 uur, Locatie Hint 23 te Eersel, De workshop gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen en wordt gehouden volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Deze avond reserveren? Aanmelden gaat via een mail naar info@vinolijf.nl

Le Marche